Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

To νέο Multivan eHybrid της Volkswagen, ο διάδοχος του θρυλικού Bulli, είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά. Εμπνευσμένο σχεδιαστικά στο παρελθόν τον νέο Van της Volkswagen είναι άκρως τεχνολογικά εξελιγμένο. Λόγοι οι οποίοι εξασφάλισαν την  διάκριση του με το σημαντικό βραβείο σχεδιασμού Red Dot Award.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το νέο Multivan, η Volkswagen εισέρχεται σε μία νέα εποχή, διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες του μοντέλου ενώ παράλληλα αναβαθμίζει σημαντικούς τομείς, όπως τη λειτουργικότητα, την ευελιξία, την άνεση, την ευρυχωρία και την τεχνολογική πρωτοπορία.

Ιδιαίτερες είναι οι σχεδιαστικές γραμμές του Multivan eHybrid, καθώς είναι έντονες και εκφραστικές, συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ένα χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή για τα δεδομένα της κατηγορίας, με αποτέλεσμα να παρέχει ένα πιο αθόρυβο περιβάλλον για τους επιβάτες.

Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, ενώ στην έκδοση Style στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι προβολείς IQ LIGHT LED matrix, οι οποίοι συνδυάζονται με μια φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα που διατρέχει τη μάσκα. O φωτισμός Ambiente Multicolour με έως και 30 διαφορετικές αποχρώσεις είναι στάνταρ στην έκδοση Style, και χαρίζει μια χαλαρή ατμόσφαιρα ευεξίας στο εσωτερικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Multivan, ενθουσιάζει με τον καινοτόμο σχεδιασμό του εσωτερικού, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά σενάρια χρήσης και πολλαπλών αναγκών. Παράλληλα το εντελώς επίπεδο δάπεδο και οι πολλές πρακτικές λεπτομέρειες, προσφέρουν μία εντελώς νέα αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης στην καθημερινή χρήση.

Το Digital Cockpit «Pro» των 10,25 ιντσών σε συνδυασμό με το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης Discover Pro με οθόνη 10 ιντσών, δημιουργούν ένα μοναδικό ψηφιακό σύνολο ενδείξεων και ελέγχου του αυτοκινήτου με την ονομασία «Innovision Cockpit». Η διπλή οθόνη του Digital Cockpit «Pro» ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου Multivan eHybrid σε όλες τις εκδόσεις.

Το νέο Multivan δίνει μεγάλη έμφαση στην εξαιρετικά εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Για πρώτη φορά, όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με δύο ηλεκτρικές συρόμενες πλευρικές πόρτες και πορτ-μπαγκάζ. 

Το επίπεδο δάπεδο διαθέτει έξι συνολικά στιβαρές ράγες. Πάνω σε αυτές τοποθετούνται τα καθίσματα και το πολυχρηστικό τραπεζάκι, το οποίο έχει την δυνατότητα να μετακινηθεί μέσα στον χώρο των επιβατών.

Ο χώρος για τις αποσκευές φθάνει τα 469 λίτρα και με τις τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ με δύο σειρές καθισμάτων, ο χώρος αυτός επεκτείνεται στα 1.850 λίτρα (στην έκδοση με ηλιοροφή). Η πλήρης χωρητικότητα μέχρι τα εμπρός καθίσματα φθάνει τα 3.672 λίτρα ή στα 4.053 λίτρα στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο.

Στο νέο Multivan διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά μία πανοραμική γυάλινη οροφή. Η οροφή αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε διαστάσεις με συνολική επιφάνεια 1,83 τ.μ., προσφέροντας ελεύθερη θέα σε όλους τους επιβάτες και άπλετο φωτισμό στο σαλόνι, ενώ παράλληλα με μια ειδική επίστρωση UV μειώνει τη θερμική ακτινοβολία και προστατεύει τους επιβάτες.

Στοιχεία που ξεχωρίζουν από τον προαιρετικό εξοπλισμό του νέο Multivan, είναι τα εργονομικά καθίσματα ΕrgoComfort με 18 διαφορετικές ρυθμίσεις, όπως και το premium ηχοσύστημα της κορυφαίας Harman Kardon με συνολικά 14 ηχεία υψηλής απόδοσης. Προαιρετικά διατίθεται επίσης οθόνη head-up display, ενώ παρέχονται mobile online υπηρεσίες καθώς η εφαρμογή We Connect App για εξ αποστάσεως χειρισμό λειτουργιών του οχήματος.

Το μοντέλο διατίθεται με 7 θέσεις και προαιρετικά με 6 θέσεις, σε 2 μήκη αμαξώματος 4,973 mm το κοντό και 5,173 mm το μακρύ. 

Το νέο Multivan εξοπλίζεται με όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες IQ.DRIVE της Volkswagen και προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό πάνω από 20 συστήματα και εξοπλισμούς ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού

Ο συνδυασμός ενός TSI κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων, απόδοσης 150 ίππων και ενός ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 PS) αποδίδει συνδυαστική ισχύ 218 ίππων.

Οι τιμές του νέου Multivan eHybrid  έχουν ως εξής:


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης