Η Skoda παρουσίασε επίσημα στην έκθεση του Παρισιού το Vision RS, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback και αναμένεται στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του concept, η τσεχική μάρκα εκφράζει τις υψηλές φιλοδοξίες της και δίνει το στίγμα για τη νέα φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν τα μοντέλα παραγωγής. Το συγκεκριμένο όχημα αποτελεί τον προπομπό του αντικαταστάτη του Rapid και τοποθετείται απέναντι από τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς, δηλαδή τα VW Golf και Ford Focus.

Το Vision RS συνδυάζει τη δυναμική και την αισθητική μιας νέας γλώσσας σχεδίασης με έναν υψηλό βαθμό βιωσιμότητας χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων ανακυκλώσιμα ανθρακονήματα και υλικά vegan. Εκτός από το carbon, στο εσωτερικό κυριαρχούν κινούμενα και φωτιζόμενα, ειδικά κατεργασμένα και κομμένα κρύσταλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαστάσεις του οχήματος είναι στο ανώτερο όριο της κατηγορίας, με το μήκος να ανέρχεται στα 4.356 χλστ., το ύψος στα 1.431 χλστ., το πλάτος στα 1.810 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.65 μέτρα. Όσο για τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, με τα καθίσματα σε κανονική θέση είναι στα 430 λίτρα.

Για την κίνηση φροντίζει ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από τον 1.5 TSI κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ, μία μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh και αυτόματο κιβώτιο DSG με τρία προγράμματα λειτουργίας (EV, Sport και Normal). Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 245 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 210 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 70 χιλιόμετρα, με τις μέσες εκπομπές ρύπων να είναι μόλις 33 γρ./χλμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης