Η General Motors βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες στο επίκεντρο, για τη μεγαλύτερη ανάκληση που έχει κάνει ποτέ λόγω ελαττωματικής μίζας και των τροχαίων δυστυχημάτων που προκλήθηκαν από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mary Barra, βρέθηκε ξανά ενώπιων των μελών του Κογκρέσου, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την ανάκληση, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία ευθύνεται για τους 13 θανάτους και τα 54 ατυχήματα που προκλήθηκαν από την ελαττωματική μίζα στα αυτοκίνητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


H Mary Barra αποχωρεί από το Κογκρέσο μετά την κατάθεσή της

Παράλληλα, η GM έδωσε στη δημοσιότητα του όνομα του μηχανικού, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για την ανάκληση των 5,75 εκατομμυρίων οχημάτων. Πρόκειται για τον Ray DeGiorgio, που απολύθηκε πρόσφατα από τη εταιρεία, μαζί με άλλους 14 ανθρώπους. Οι πράξεις του συγκεκριμένου κυρίου, κρίθηκαν υπεύθυνες για την καθυστέρηση της ανάκλησης.


Συγγενείς των θυμάτων παρακολουθούν τη διαδικασία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγές δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες, ενώ αν επιβεβαιωθεί ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τις ελαττωματικές μίζες ξεπερνούν τους 100, τότε το πρόβλημα για τη GM παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης