Τα μέλη της συμμαχίας Nissan Motor, Groupe Renault και Mitsubishi Motors πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, ανακοινώνοντας τις πρωτοβουλίες του νέου επιχειρηματικού μοντέλου συνεργασίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των τριών συνεργαζόμενων εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες μέλη σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα οφέλη της Συμμαχίας σε τομείς όπως η κοινή αγορά υλικών και εξαρτημάτων, αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ηγετικές θέσεις τους και τα γεωγραφικά πλεονεκτήματά τους, για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των λοιπών εταίρων-συνεργατών τους.

Παράλληλα ξεκινούν οι δράσεις σύμφωνα με ένα μοντέλο τύπου «leader-follower». Αυτό σημαίνει ότι κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη συγκεκριμένων μοντέλων, αμαξωμάτων και πλατφορμών, με τις άλλες δύο να υποστηρίζουν την πρώτη σε όλη τη διαδικασία.

Επίσης θα χρησιμοποιούν την ίδια εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της ομαδοποίησης της παραγωγής όπου απαιτείται, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση κόστους έως και 40%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συμμαχία ενέκρινε ακόμα την αρχή της ονομασίας διαφορετικών τμημάτων της Υφηλίου ως «περιοχών αναφοράς, με κάθε εταιρεία να επικεντρώνεται στις βασικές της περιοχές, με στόχο να καταστεί από τις πιο ανταγωνιστικές και να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για τις άλλες, προκειμένου και αυτές να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Σύμφωνα με αυτό το μέρος του προγράμματος, η Nissan θα είναι η «εταιρεία αναφοράς» στην Κίνα, τη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία, η Renault στις αγορές της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Βόρειας Αφρικής και η Mitsubishi στην Αυστραλία και τις υπόλοιπες χώρες της Ασίας.

Επιπλέον, η Nissan θα αναλάβει την εξέλιξη των C-SUV και των τεχνολογιών που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση, η Renault τα οχήματα κατηγορίας B-SUV και των τεχνολογιών συνδεσιμότητας, ενώ η Mitsubishi θα ασχοληθεί με τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα κίνησης. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αναπτυχθούν από κοινού από τις Nissan και Renault.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης