Η βρετανική φίρμα κάνει πράξη της υπόσχεσή της περί εμπλουτισμού της γκάμας του μεγάλου πολυτελούς SUV, προσθέτοντας μετά την κορυφαία W12 και την πετρελαιοκίνητη V8, μία ακόμη έκδοση βενζίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την Bentayga V8 4.0 biturbo απόδοσης 550 ίππων και 770 Nm ροπής. Το βενζινοκίνητο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται στα 260 γρ./χλμ. και τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 11,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Ο κινητήρας φέρει σύστημα start/stop και λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, η Bentayga V8 φέρει διπλές απολήξεις της εξάτμισης με πιο μπάσο ήχο, ενεργές αντιστρεπτικές που λειτουργούν με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, ανθρακονημάτινες επενδύσεις σε ταμπλό και πόρτες, ειδικά επεξεργασμένο δέρμα Cricket Ball, ηχοσύστημα Naim απόδοσης 1.950 watt, κεραμικά φρένα με δίσκους 440 χλστ. εμπρός και 10πίστονες δαγκάνες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης