Με ξαφνική ανακοίνωσή της, η ΕΛΠΑ έκανε γνωστό ότι αλλάζει η διάταξη του Δ.Σ., από το οποίο αποχωρεί ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος, Βασίλης Δεσποτόπουλος. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, η σύνθεση του νέου προεδρείου έχει ως εξής:

– πρόεδρος: Γεώργιος Γκουρτσούλης
– αντιπρόεδροι: Θόδωρος Βουκύδης, Μάριος Σταφυλοπάτης, Στράτης Χατζηπαναγιώτου και Χρίστος Αποστολίδης
– γεν. γραμματέας: Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Γεώργιος Γκουρτσούλης, υπήρξε Α’ αντιπρόεδρος στα Δ.Σ. τα τελευταία 12 χρόνια. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, πολλά ερωτήματα προκαλεί η ξαφνική τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου, καθώς στα 81 του χρόνια «αποφάσισε» να αναλάβει τα ηνία της προβληματικής και υπερχρεωμένης ΕΛΠΑ.

Μάλιστα, φωνές μέσα από την ΕΛΠΑ κάνουν λόγο για αλλαγή-εξπρές, που οφείλεται στα υπέρογκα χρέη του μη κερδοσκοπικού σωματείου προς το ΙΚΑ, που μεταφράζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Για όσους μάλιστα δεν το γνωρίζουν, η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω σημείο του ποινικού κώδικα, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δυνατότητα κατ’ οίκον έκτισης της ποινής προβλέπεται ήδη για άτομα που έχουν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης για οφειλές προς το Δημόσιο ή προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας τους».

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνες με πληροφορίες της zougla.gr, παρά το νομικό… τερτίπι, άτυπος πρόεδρος παραμένει ο Βασίλης Δεσποτόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης