Η αγάπη των Ιταλών για τα εξωτικά high performance cars είναι δεδομένη. Οι γείτονες μας έχουν την τάση, την εμπειρία και την διάθεση να φτιάχνουν εντυπωσιακά σύνολα που μπορεί να μην είναι για τους κοινούς θνητούς, θαυμάζονται όμως από όλους.

Αυτή τη φορά, το νέο hypercar διαμάντι έρχεται από την μικρή εταιρία Mazzanti, η οποία μας πρωτοσυστήθηκε δυναμικά το 2013 με το μοντέλο Evanta, το οποίο κάποια στιγμή είχε φτάσει μέχρι και τους 1.137 ίππους! Πλέον, η αναβαθμισμένη έκδοση ονομάζεται Pura και μπορεί εμφανισιακά να μην έχει διαφορές, αλλά οι επιδόσεις άλλαξαν και η οδηγική συμπεριφορά εκτοξεύθηκε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικάνικη καρδιά V8 και τελική στα 360χλμ./ώρα
Ιταλικό κοστούμι και αμερικάνικη καρδιά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Καρδιά λοιπόν της Pura  αποτελεί ο V8 κινητήρας 6.2λτ. που συναντάμε και στην Corvette. Η ιπποδύναμη αγγίζει τους 761 ίππους ενώ η ροπή εντυπωσιάζει στα 910 Nm, για ένα σύνολο που είναι αμιγώς πισωκίνητο και συνεργάζεται με αυτόματο 7άρι κιβώτιο. Τα νούμερα που παραθέτει η εταιρία προκαλούν ίλιγγο, με το 0-100 να έρχεται σε μόλις 2.9δευτ. για ένα αμάξωμα που «έχασε» 90 κιλά συγκριτικά με την αρχική έκδοση.Θα παραχθεί σε μόλις 5 κομμάτια 
Το νέο hypercar θα το χαρούν λίγοι, καθώς θα περάσει την γραμμή παραγωγής μόλις πέντε φορές. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες όμως θα είναι σε θέση να το εξατομικεύσουν σε τεράστιο βαθμό, ενώ τα καθίσματα θα ραφτούν ανάλογα με τον σωματότυπο τους. Εάν δεν εντυπωσιαστήκατε ήδη, η εταιρία παρέχει την δυνατότητα, ακόμα και τα paddles πίσω από το τιμόνι να έχουν το σχήμα του χεριού του οδηγού…

Μη ρωτήσετε τιμή
Η εταιρία δεν προχώρησε στην ανακοίνωση τιμής καθώς αναμένεται οι υποψήφιοι αγοραστές να προχωρήσουν σε customization που θα την ανεβάσει αρκετά. Η αλήθεια είναι πως όταν το πορτοφόλι σου αντέχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, δεν θα κολλήσεις σε μερικές χιλιάδες διαφορά από την αρχική έκδοση. Εμείς θα υπολογίσουμε minimum 1.000.000 ευρώ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης