Ο βρετανικός όμιλος συνεχίζει να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες, επενδύοντας τεράστια ποσά σε διάφορα συστήματα που αφορούν στα αυτοκίνητα, αλλά και σε μηχανικά σύνολα.

Αυτήν τη φορά, η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε έναν καινούργιο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων. Το μοτέρ ανήκει στη σειρά Ingenium και διακρίνεται για την απόδοση και τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Θα τροφοδοτεί τα μοντέλα της γκάμας από την επόμενη χρονιά και θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις ισχύος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη φέρει ένα turbo και αποδίδει 200 ίππους, ενώ οι άλλες δύο έχουν turbo twin-scroll με ισχύ 250 και 300 ίππους, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποδίδουν κατά 25% μεγαλύτερη δύναμη και καταναλώνουν 15% λιγότερη βενζίνη.

Παράλληλα, η JLR εξέλιξε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη που βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση και επεκτείνει τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Είναι κατά 20% ελαφρύτερο από τα αντίστοιχα κιβώτια της αγοράς και πιο οικονομικό κατά 10%. Χάρη στο ευρύ φάσμα σχέσεων 20:1, συνδυάζει τις κοντές βοηθητικές σχέσεις με τα υβριδικά συστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης