O Pierre Leclercq είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τον σχεδιασμό όλων των νέων μοντέλων της γαλλικής φίρμας από εδώ και στο εξής, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο 46χρονος Βέλγος, έχει μακρά εμπειρία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αρχικά, εργάστηκε στο στούντιο Ghia της Ford στην Ιταλία, το 2000 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το BMW Group στο τμήμα σχεδιασμού του ομίλου σε Καλιφόρνια και Μόναχο. Το 2011, ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των αυτοκινήτων της σειράς M των Βαυαρών, το 2013 μεταπήδησε στην κινεζική Great Wall Motors και το 2017 κατέλαβε τη θέση του διευθυντή στο design studio της Kia Motors στη Ν. Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημα καθήκοντα στη Citroen θα αναλάβει την 1η Νοεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Alexandre Malval, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην ανανέωση της γκάμας της μάρκας. Ο Leclercq θα συνεργάζεται με τον Jean-Pierre Ploue, διευθυντή σχεδιασμού όλου του ομίλου PSA Groupe.

«Είμαι πεπεισμένη ότι με την είσοδο του Pierre Leclercq θα ξεκινήσουμε έναν νέο κύκλο δημιουργικότητας, προσφέροντας μοντέλα με ακόμη πιο ισχυρό σχεδιασμό. Φυσικά, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην άνεση που είναι τόσο κεντρική για το εμπορικό μας σήμα», τόνισε η CEO της Citroen, Linda Jackson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης