Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο αγροτικό όχημα που διακρίνεται για τον μοντέρνο σχεδιασμό, τις ψηφιακές οθόνες, την ευελιξία και τις υψηλές μεταφορικές δυνατότητες, παρουσίασε στην έκθεση του Σάο Πάολο η VW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept ονομάζεται Tarok και τοποθετείται κάτω από το Amarok. Το εμπρός τμήμα προέρχεται από το T-Cross διαθέτοντας φώτα LED, αλουμινένια προστατευτικά και τη χαρακτηριστική νέα γρίλια στη μάσκα με τα φωτιζόμενο σήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 5 μέτρα, με την καμπίνα να εξοπλίζεται με οθόνη αφής, ψηφιακό πίνακα οργάνων και όλα τα συστήματα υποβοήθησης που συναντάμε στα σύγχρονα επιβατικά οχήματα της μάρκας. Μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε επιβάτες, με την καρότσα να προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες του οδηγού χάρη στο πτυσσόμενο πίσω πάνελ.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το πρωτότυπο φέρει τον 1.4 TSI απόδοσης 150 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG και σύστημα τετρακίνησης 4Motion. ΤοTarok θα περάσει στην παραγωγή το επόμενο διάστημα, διαθέτοντας και τον 2.0 TDI.

Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει από τη Βραζιλία και σταδιακά θα επεκταθεί στις υπόλοιπες αγορές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης