Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανανέωσε το ηλεκτρικό 208, διατηρώντας ακέραιη την όμορφη εμφάνιση, εφοδιάζοντας το όμως με περισσότερη ισχύ και βελτιωμένη αυτονομία για ακόμα πιο μακρινές βόλτες.
Λίγο καιρό πριν η Peugeot παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου 308 και όπως φαίνεται το ανανεωμένο λογισμικό του, μεταφέρθηκε και στο μικρότερο ηλεκτρικό αδερφάκι του, ανεβάζοντας το level.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή ισχύος λοιπόν στο ανανεωμένο Peugeot e-208 είναι ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 156 ίππων (20 άλογα παραπάνω από το προηγούμενο σύνολο), με την ροπή να παραμένει στα 260 Nm. Η δεύτερη όμως μεγάλη αλλαγή, είναι η χρήσης νέας 51 kWh μπαταρίας η οποία λειτουργεί στα 400 volt και είναι σε θέση να προσφέρει αυξημένη αυτονομία κατά 10.5%, ξεπερνώντας τα 400χλμ. σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Το Peugeot e-208 είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του σε ολόκληρη την Ευρώπη και η εταιρία θεωρεί πως με αυτή την αναβάθμιση του, η ζήτηση όχι μόνο θα παραμείνει ψηλά, αλλά θα αυξηθεί κιόλας.

Το μοντέλο έχει ως μεγάλο όπλο του (πέρα από την εμφάνιση και την τεχνολογική σουίτα συστημάτων), την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση που μετριέται στα 12 kWh/100χλμ. Για να κάνουμε πιο φανερό το μέγεθος της βελτίωσης, αξίζει να αναφέρουμε πως σε σύγκριση με την αρχική έκδοση που είχε κυκλοφορήσει το 2019, το νέο Peugeot e-208 καταναλώνει 15 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια χάρη στις δύο τεχνικές αναθεωρήσεις ενώ πλέον μπορεί σε μόλις 25 λεπτά να φορτίσει από το 20% έως το 80% σε φορτιστή 100 kW. Ο στάνταρ φορτιστής είναι μονοφασικός 7.4 kW ενώ υπάρχει προαιρετικά και η επιλογή του τριφασικού των 11 kW. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των αλλαγών συμπληρώνουν οι νέοι τροχοί 16 ιντσών με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης αλλά και το βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων, τα οποία με τη σειρά τους βάζουν το λιθαράκι τους στην εκτίναξη της αυτονομίας στα 400χλμ.

Διαθέσιμο για αγορά το ανανεωμένο Peugeot e-208 θα είναι το 2023.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης