Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε η Mitsubishi πως το 2023 θα επανέλθει στη γκάμα της Ευρώπης το Colt. Μετά από σχεδόν μία δεκαετία, το όνομα Colt ξαναέρχεται στο προσκήνιο, με μοντέρνα εμφάνιση, μικρές διαστάσεις και φυσικά (όπως επιτάσσει η εποχή) υβριδική έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εταιρίας, το νέο Colt θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMF-B, την οποία χρησιμοποιούν τα τωρινά Renault Clio και Nissan Micra. Κάτι το οποίο δηλώνει εμμέσως πως το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα τα ίδια μηχανικά μέρη με αυτά τα μοντέλα. 

Η ανακοίνωση της Mitsubishi συνοδεύεται και από μία teaser εικόνα, η οποία δεν αποκαλύπτει αρκετές λεπτομέρειες. Μπορούμε όμως να διακρίνουμε ότι οι λαβές των πίσω θυρών είναι κρυμμένες αλλά και πως οι καμπύλες θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Το λογότυπο «Hybrid EV» στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου που απεικονίζεται, δίνει ξεκάθαρα την απάντηση, πως η υβριδική εκδοχή του νέου Colt θα λάβει τον 1.600άρη κινητήρα και το ηλεκτρικό μοτέρ από το Clio E-tec, απόδοσης 140 ίππων.

Σε αυτή τη περίπτωση είναι ασφαλές να υποθέτουμε πως και το κιβώτιο θα είναι εξατάχυτο αυτόματο, με το 0-100 να έρχεται σε 9.9 δευτ. και την τελική να φτάνει τα 180χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος να αναφέρουμε πως το νέο Colt θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023 ενώ θα προηγηθεί το ανανεωμένο ASX το οποίο θα βασιστεί στο Captur. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευαστούν στα εργοστάσια της Renault στη Τουρκία, για λογαριασμό της Mitsubishi.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης