Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την coupe έκδοση του Enyaq iV, του μοντέλου που έχει ξεπεράσει ήδη τις 70.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Skoda. Το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί επίσημα το επόμενο διάστημα, με την εμπορική του πορεία στην αγορά να προγραμματίζεται για τις αρχές του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τσεχική μάρκα, το νέο Enyaq iV είναι καμουφλαρισμένο. Ωστόσο διακρίνονται το κεκλιμένο πίσω τμήμα και η διαφορετική γραμμή της οροφής. Σύμφωνα με τη Skoda, ο συντελεστής οπισθέλκουσας του οχήματος είναι μόλις 0,247 Cd, καθιστώντας το ηλεκτρικό μοντέλο πιο αποδοτικό ενεργειακά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβλητικές διαστάσεις

Με μήκος 4.653 χλστ. και ύψος 1.617 χλστ., η coupe εκδοχή είναι ελαφρώς μακρύτερη από το Enyaq iV και λίγο ψηλότερη. Στα 1.879 χλστ. και 2.765 χλστ. αντίστοιχα, το πλάτος και το μεταξόνιο των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπα, ενώ ο χώρος αποσκευών 570 λίτρων του coupe είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα 585 λίτρα του SUV.

Η γυάλινη πανοραμική οροφή περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, προσδίδοντας έναν αέρα πολυτέλειας. Αντίστοιχα, οι ζάντες 19 έως 21 ιντσών τονίζουν την ισχυρή εμφάνιση του αμαξώματος. Τα φώτα εμπρός και πίσω είναι τεχνολογίας LED, με επιλογή Full-LED Matrix προαιρετικά.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές σε σύγκριση με το SUV. Η κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών μπορεί να εξατομικευτεί και παρέχει πρόσβαση στο σύστημα infotainment, καθώς και σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Σε οθόνη 5,3 ιντσών, το Digital Cockpit ενημερώνει τον οδηγό για τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, πλοήγηση και ενεργά συστήματα υποβοήθησης.

Οι χώροι είναι εξαιρετικοί, οι επιφάνειες καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, η συνδεσιμότητα άψογη, όπως και οι τεχνολογίες προηγμένες.

 

Από 180 έως 265 ίππους

Η Skoda θα προσφέρει το Enyaq Coupe iV σε δύο μεγέθη μπαταρίας και τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος. Το Enyaq Coupe iV 60 εξοπλίζεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 62 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 132 kW (180 PS) και κινεί τους πίσω τροχούς. Το Enyaq Coupe iV 80 έχει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 150 kW (204 PS). Όταν είναι εφοδιασμένο με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 82 kWh και χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου, μπορεί να καλύψει περισσότερα από 535 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Τέλος το Enyaq Coupe iV 80x φέρει τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί επίσης έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 80 kW στον μπροστινό άξονα, εξασφαλίζοντας τετρακίνηση. Μαζί οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνολικά 195 kW (265 PS). Χρησιμοποιώντας φορτιστή τοίχου εναλλασσόμενου ρεύματος έως 11 kW, το όχημα φορτίζεται πλήρως σε έξι έως οκτώ ώρες. Επίσης να φορτιστεί σε δημόσιους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC, με ισχύ έως 125 kW.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέλετε να μάθετε τι είναι η ηλεκτροκίνηση;

Το νέο Skoda Enyaq iV μάς άφησε έκπληκτους

Φορτιστές για το σπίτι, τα ξενοδοχεία και τα γραφεία από τη Skoda

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης