Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η Toyota αποκάλυψε στο πλαίσιο της έκθεσης της Σαγκάης το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της γκάμας της. Ονομάζεται bZ4X και παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή – η έκδοση παραγωγής θα είναι έτοιμη μέσα στο 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο είναι το πρώτο της νέας σειράς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της ιαπωνικής φίρμας (beyond Zero). Ανήκει στα μεσαία SUV, βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA και είναι τετρακίνητο.

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι αρκετά δυναμικός, με έντονες ακμές και εξαιρετική αεροδυναμική. Το ύψος είναι αρκετά μεγάλο, η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό και τα φώτα ενσωματώνουν τεχνολογία full-LED. Η Toyota δεν ανέφερε το παραμικρό σχετικά με το ηλεκτρικό σύνολο, την μπαταρία και την αυτονομία. To 2022 θα κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Υποστήριξε όμως ότι το bZ4X είναι γρήγορο και απολαυστικό. Όσον αφορά στο εσωτερικό, οι χώροι του είναι ισάξιοι ενός μεγάλου sedan. Εμπρός από το τιμόνι, το οποίο στην περίπτωση του πρωτότυπου είναι κομμένο στο πάνω τμήμα, υπάρχει ένας ιδιαίτερος πίνακας οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη αφής και ακριβώς από κάτω υπάρχουν οι διακόπτες διεπαφής για τον κλιματισμό. Το μοντέλο εξοπλίζεται με τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και όλες τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως η Toyota ετοιμάζει επτά ολοκαίνουρια αυτοκίνητα για τη σειρά bZ. Όλα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, έχουν την ίδια αρχιτεκτονική και καλύπτουν κάθε κατηγορία, από τα hatchback έως τα μεγάλα SUV.

Στόχος των Ιαπώνων είναι να λανσάρουν παγκοσμίως 15 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.

Θυμίζει λίγο τα μοντέλα της Lexus.

Φουτουριστικό το εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόσωπο της Χρονιάς ο Akio Toyoda

Το Toyota C-HR GR Sport ήρθε στην Ελλάδα και γοητεύει

Πισωκίνητο και με 235 ίππους το νέο Toyota GR86

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης