Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η VW κάνει την έκπληξη και παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο σύνολο που μαγνητίζει με την δυνατή του εμφάνιση, την ώρα που έρχεται να αποδείξει πως οι off-road διαδρομές είναι ξεκάθαρα στο μενού της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο VW ID. Xtreme βασίζεται στο ID.4 GTX και υιοθετεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έχοντας αναβαθμισμένη ανάρτηση αλλά και αρκετά αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, ο ηλεκτροκινητήρας υψηλής απόδοσης τοποθετημένος στον πίσω άξονα και οι κατάλληλες προσαρμογές στο λογισμικό της μονάδας ελέγχου της μετάδοσης, αυξάνουν την συνολική ισχύ κατά 65 kW – αύξηση περίπου 30% – σε σύγκριση με το ID.4 GTX, φθάνοντας τα 285 kW (345 άλογα).

Η εμφάνιση του δείχνει πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είναι έτοιμο για κάθε εκτός δρόμου περιπέτεια. Το αυξημένο ύψος όπως αναφέραμε, οι off-road τροχοί 18 ιντσών, ο τροποποιημένος εμπρός προφυλακτήρας με προστατευτική ποδιά και τα φαρδύτερα κατά 50mm φτερά με προεκτάσεις που κατασκευάζονται με 3D εκτύπωση, χαρίζουν off-road εμφάνιση. Η μπάρα οροφής με πρόσθετα φώτα LED και το εντελώς κλειστό αλουμινένιο κάτω μέρος του πατώματος είναι επίσης μέρος του εξοπλισμού.

Στο εσωτερικό η εικόνα ξεχωρίζει με διάφορα στοιχεία, όπως η εκτεταμένη χρήση Alcantara, τα ανασχεδιασμένα καθίσματα και οι λεπτομέρειες του διάκοσμου σε πορτοκαλί χρώμα. Παράλληλα, το αυτοκίνητο παράγει έναν ειδικό ήχο που μεταδίδεται μέσω γεννήτριας ήχου στους θόλους των φτερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο όχημα δημιουργήθηκε από την ομάδα του Andreas Reckewerth (Επικεφαλής Οχημάτων) στο τμήμα Ανάπτυξης της Volkswagen. «Η αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB έχει τεράστιες τεχνικές δυνατότητες», λέει η Silke Bagschik, Επικεφαλής της Σειράς Προϊόντων MEB. «Για πολλούς φίλους της VW, το αυτοκίνητο είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μέσο μεταφοράς. Με το ID. XTREME, η Volkswagen ανεβάζει την ηλεκτρική κινητικότητα σε ένα νέο επίπεδο απόδοσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης