Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γερμανική φίρμα προσθέτει μία νέα έκδοση στην γκάμα του καινούριου premium hatchback μοντέλου της, η οποία έχει ως βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το A3 Sportback 30 g-tron. Η λειτουργία της συγκεκριμένης έκδοσης με καύσιμο το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) καθιστά το αυτοκίνητο πιο οικονομικό και με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.5 TFSI αποδίδει 131 ίππους και 200 Nm ροπής από πολύ χαμηλές στροφές (1.400 – 4.000 σ.α.λ.). Η λειτουργία με καύσιμο το CNG, επιτρέπει υψηλότερη σχέση συμπίεσης (12,5:1) σε σχέση με την αντίστοιχη βενζινοκίνητη, βελτιώνοντας τον ενεργειακό βαθμό απόδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 210 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 3,5 – 3,6 κιλά CNG ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 στα 96 – 99 γρ./χλμ. Όσο για την αυτονομία, με βάση τον κύκλο WLTP αγγίζει τα 445 χιλιόμετρα. Το ρεζερβουάρ βενζίνης λειτουργεί ως εφεδρικό, έχοντας καθαρό ωφέλιμο όγκο 9 λίτρων. 

Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων S tronic 7 σχέσεων.

Οι τρεις δεξαμενές CNG έχουν συνολική χωρητικότητα 18 κιλών αερίου και καλύπτουν πλήρως όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Όπως όλα τα A3 Sportback, έτσι και αυτό εξοπλίζεται με πληθώρα τεχνολογιών, περιλαμβάνοντας στον βασικό εξοπλισμό προβολείς LED, ψηφιακό ταμπλό οργάνων, οθόνη αφής 10,1 ιντσών, πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού «Audi pre sense front», «lane departure warning» και turn assist».

Το Audi A3 Sportback 30 g-tron αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του επόμενου έτους. Τα επίπεδα εξοπλισμού και οι τιμές, θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του νέου A3 Sportback

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης