Τη νέα γενιά κινητήρων τεχνολογίας Ecotec, χωρητικότητας από 1.000 έως 1.500 κ.εκ. και απόδοσης από 75 έως 165 ίππους, παρουσίασε η General Motors.

Πρόκειται για 11 τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μοτέρ, τα οποία είναι κατασκευασμένα πάνω σε μια νέα σπονδυλωτή αρχιτεκτονική και σύμφωνα με την εταιρεία αποτελούν «αιχμή της τεχνολογίας, απόδοσης και αντοχής», έχοντας λιγότερο πολύπλοκη παραγωγική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η νέα γενιά κινητήρων Ecotec

Η GM δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες, παρά μόνο ότι, ξεκινούν από 1.000 κ.εκ. και φθάνουν έως 1.500 κ.εκ., έχουν απόδοση έως 165 ίππους και ορισμένα από αυτά, υποστηρίζουν υβριδικές λύσεις, ενώ μπορούν να καταναλώσουν και εναλλακτικά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο).


Λογικά θα τοποθετηθούν σε όλη τη γκάμα της Opel

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους νέους κινητήρες, βρίσκεται ο τρικύλινδρος 1.0 turbo που είδαμε στο Opel Adam, με την επόμενη γενιά του Chevrolet Cruze να «φοράει» τον 1.4 turbo, απόδοσης 150 ίππων και 235 Nm ροπής.

Τα μηχανικά σύνολα θα κατασκευάζονται σε πέντε εργοστάσια της GM σε Κίνα, Μεξικό, Νότιο Κορέα, Ουγγαρία και Η.Π.Α. Στόχος της εταιρείας είναι να κατασκευάζει 2.5 εκατομμύρια κινητήρες έως το 2017, χρησιμοποιώντας τους σε 27 μοντέλα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης