Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μόλις 800 τυχεροί σε όλο τον πλανήτη (620 στην Ευρώπη) θα κάνουν δική τους τη νέα και συλλεκτική έκδοση Drive-N του Hyundai i30 N. Η εταιρία έκανε ακόμα πιο εκρηκτική την ήδη δυναμική εμφάνιση του μοντέλου, προσθέτοντας σπορ στοιχεία αλλά και δύο νέα χρώματα για το αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το special i30 N Drive-N Limited Edition αποκτά τροχούς 19 ιντσών με σκούρο μπρονζέ ματ φινίρισμα που έρχεται να ταιριάξει ιδανικά με τα μαύρα σήματα της φίρμας. Για να ξεχωρίζει από ένα τυπικό i30 N, η νοτιοκορεάτικη μάρκα εφαρμόζει ρετρό πλαϊνά γραφικά που ξεχωρίζουν τόσο μπροστά όσο και πίσω, αν και εφαρμόζονται διακριτικά.

Παράλληλα το μοντέλο μπορεί να παραγγελθεί τόσο στο μαύρο χρώμα Phantom Black Pearl όσο και στο λευκό Serenity White Pearl, ενώ μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν, είτε αυτόματο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Οι αλλαγές που υπογράφουν την ειδική έκδοση στο εσωτερικό, φαίνονται κυρίως στις κόκκινες ρίγες και ραφές στα σπορ bucket καθίσματα, τα πατάκια και το τιμόνι. 

Όπως και το τυπικό i30 N, διαθέτει ένα κουμπί N Grin Shift (NGS) που μπορεί να αυξήσει την ισχύ κατά 10 ίππους για 20 δευτερόλεπτα. Εννοείται πως κάτω από το καπό παραμένει ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 280 ίππων και 392 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να υπενθυμίσουμε πως το Hyundai i30 N ήταν το πρώτο μοντέλο της γκάμας N, ξεκλειδώνοντας νέα μονοπάτια και ανοίγοντας το δρόμο στη συνέχεια για τα Kona N, i30 Fastaback N και i20 N. N από το Nurburgring όπου τα μοντέλα αναπτύσσονται και δημιουργούνται για στριφτερές διαδρομές.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης