Η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα της σειράς AMG GT, τοποθετώντας ανάμεσα στις GT Roadster και GT C Roadster απόδοσης 469 και 550 ίππων αντίστοιχα, την GT S Roadster.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπέροχο sportcar της Mercedes-AMG τροφοδοτείται από τον γνωστό V8 4.0 biturbo κινητήρα, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 522 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 670 Nm ροπής από τις 1.900 έως και τις 5.000 σ.α.λ.

Το μοτέρ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift DCT 7G, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό. Παρά το βάρος των 1.625 κιλών, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 308 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του το σύστημα «AMG Dynamic Control» με τα πέντε προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, Sport+ Race και Individual) και την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση «AMG Ride Control».

Τα βιβλία παραγγελιών για την GT S Roadster έχουν ήδη ανοίξει, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τον Ιούνιο. Η τιμή αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης