Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Honda αποκάλυψε μια νέα έκδοση του Honda e για την ευρωπαϊκή αγορά, με την ονομασία «Limited Edition». Το μοντέλο διατίθεται αποκλειστικά με κόκκινη εξωτερική απόχρωση, ενώ η παραγωγή θα περιοριστεί στις 50 μονάδες, με τον περσινό πρωταθλητή Max Verstappen να βρίσκεται πρώτος πίσω από το τιμόνι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Honda e λανσαρίστηκε στην αγορά πριν περίπου τρία χρόνια και καταφέρνει να συνδυάσει ρετρό στοιχεία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για αστικές μετακινήσεις, έχοντας ένα εξαιρετικά hi-tech προφίλ. 

Η εταιρεία λανσάρει μια ειδική έκδοση που θα διατεθεί στην αγορά της Ευρώπης, όμως μόνο 50 τυχεροί θα καταφέρουν να την αποκτήσουν. Πιο συγκεκριμένα, το Honda e Limited Edition διακρίνεται για την εξωτερική απόχρωση Premium Crystal Red, σε συνδυασμό με μαύρες πινελιές. Εκτός από την οροφή, την μπροστινή και πίσω όψη, το κάτω μέρος των προφυλακτήρων, πλευρικά μαρσπιέ και τις κάμερες (που αντικαθιστούν τους καθρέφτες), οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών είναι επίσης βαμμένες σε μαύρο χρώμα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτή η χρωματική επιλογή είναι διαθέσιμη στο e, και σίγουρα ταιριάζει στον μινιμαλιστικό εξωτερικό σχεδιασμό του. Δεν υπάρχουν αλλαγές στο εσωτερικό της καμπίνας, όπου όλες οι εκδόσεις του Honda e διατίθενται στάνταρ με τη χαρακτηριστική διάταξη πέντε οθονών στο ψηφιακό ταμπλό.

Το μοντέλο διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στο πίσω μέρος του αμαξώματος, με την απόδοση να είναι στους 154 ίππους και 315 Nm ροπής. Παράλληλα, η μπαταρία 35,5 kWh καταφέρνει να προσφέρει έως 201 χλμ. αυτονομίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να προωθήσει το Honda e Limited Edition, η αυτοκινητοβιομηχανία έφερε τον πρωταθλητή της F1, Max Verstappen, για την πρώτη βόλτα. Αφού οδήγησε το EV στη μεσαιωνική πόλη Dozza της Ιταλίας πριν από το ιταλικό GP, ο Verstappen είπε: «Το Honda e Limited Edition είναι απλώς υπέροχο. Έχει funky εμφάνιση, συμπαγή σχεδιασμό και είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση. Είναι ένα υπέροχο ηλεκτρικό αστικό όχημα».

 

 

Το Honda e Limited Edition είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, με τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο 38.120 λίρες, δηλαδή σχεδόν 44.300 ευρώ.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης