Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά το A3 Sportback 40 TFSI e, η γερμανική φίρμα παρουσίασε την ισχυρότερη επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του πεντάθυρου hatchback μοντέλου με την ονομασία 45 TFSI e.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον 1.4 TSI κινητήρα των 150 ίππων κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 80 kW που είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο S tronic έξι σχέσεων. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh φορτίζει από οικιακό δίκτυο σε περίπου 5 ώρες. Η αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια φθάνει τα 63 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Όσον αφορά στη μέση κατανάλωση καυσίμου, είναι στο 1,5 λίτρο ανά 100 χλμ. με βάση όμως το πρωτόκολλο NEDC και οι εκπομπές ρύπων στα 31-34 γρ./χλμ.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων κίνησης (Auto Hybrid, EV, Battery Hold και Battery Charge), με τα δύο τελευταία να διαχειρίζονται πιο αποδοτικά την κατάσταση της μπαταρίας.
Σε αισθητικό επίπεδο δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του A3 Sportback. Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό, οι ζάντες είναι 17 ιντσών και οι δαγκάνες των φρένων σε κόκκινο χρώμα.

Οθόνη αφής και ψηφιακός πίνακας οργάνων βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνοντας επιπλέον λειτουργίες για τη διαχείριση του plug-in hybrid συνόλου. Φυσικά, δεν λείπουν τα σπορ καθίσματα, τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και όλες οι τεχνολογίες άνεσης.

Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που δέχεται παραγγελίες για το A3 Sportback 45 TFSI e, με τις τιμές να ξεκινούν από 41.440 ευρώ (χωρίς την κρατική επιδότηση αξίας 6.750 ευρώ).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης