Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια εντυπωσιακή οθόνη, η οποία υποστηρίζει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, εξελίσσει η βρετανική εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H οθόνη ενσωματώνει τεχνολογία «predictive touch» και σύμφωνα με τη Jaguar Land Rover εκτός του ότι βελτιώνει τα επίπεδα ασφάλειας αφού δεν αποσπά την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, προστατεύει και από τη μετάδοση των ιών και των βακτηρίων, καθώς δεν χρειάζεται να την ακουμπάς.

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και μια σειρά αισθητήρων, το «predictive touch» ανιχνεύει την κίνηση των χεριών και των ματιών των χρηστών, αναγνωρίζει με ακρίβεια ποια επιλογή θέλει να ενεργοποιήσει – πλοήγηση, έλεγχο θερμοκρασίας ή ρυθμίσεις ψυχαγωγίας – και το κάνει ανέπαφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, η τεχνολογία αυτή μειώνει έως και 50% τον χρόνο απόσπασης του οδηγού και περιορίζει δραστικά τους ιούς.

H JLR δεν ανέφερε πότε σκοπεύει να περάσει την τεχνολογία στην παραγωγή, παρά μόνο ότι η εξέλιξή της βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης