Το Agera RS δεν είναι ακόμη ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Πρόκειται για το απόλυτο τετράτροχο παραγωγής, ένα πραγματικό «θηρίο» των δρόμων, το οποίο ξεπερνά οποιοδήποτε άλλο όχημα κυκλοφορεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καμάρι της Koenigsegg απευθύνεται σε εκλεκτούς πελάτες της σουηδικής φίρμας, ωστόσο μόνο επαγγελματίες έχουν την ικανότητα να το οδηγήσουν στο όριο και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Με 1.360 ίππους και 1.371 Nm ροπής, κανένας απλός οδηγός δεν μπορεί να το τιθασεύσει.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έσπασε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας, με τον Niklas Lilja να αναπτύσσει περισσότερα από 445 χλμ./ώρα σε δημόσιο δρόμο στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Παράλληλα, συνέτριψε το ρεκόρ που κατείχε το ίδιο μοντέλο στη διαδικασία των 0-400-0. Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις, το Agera RS επιτάχυνε από στάση στα 400 χλμ./ώρα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε σε μόλις 32,29 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας απόσταση 2.239 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή που ο Lilja βύθισε το πόδι στο γκάζι, το hypercar χρειάστηκε 24 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 400 χλμ./ώρα, καλύπτοντας απόσταση 1.740,2 μέτρων. Στη συνέχεια φρέναρε βίαια και αφού κάλυψε 499,3 μέτρα σε 9,29 δευτερόλεπτα, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε πλήρως.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα 445,54 χλμ./ώρα βγήκαν από τον μέσο όρο. Διότι με νοτιοανατολική κατεύθυνση το Agera RS ανέπτυξε 435,08 χλμ./ώρα και προς βορειοδυτική 456 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης