Η Cadillac παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα, στην έκθεση της Νέας Υόρκης, τη νέα ναυαρχίδα της, φιλοδοξώντας να μπει ανάμεσα στις κορυφαίες premium προτάσεις της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούργια CT6 τοποθετείται απέναντι από τα Audi A8, BMW Series 7 και Mercedes-Benz S-Class, έχοντας ως στόχο να σπάσει το γερμανικό κατεστημένο. Η αποστολή της αμερικανικής μάρκας είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο το αυτοκίνητο έχει όλα τα εφόδια για να κερδίσει σημαντικό μερίδιο, τουλάχιστον στην τοπική αγορά.

Παρά τις μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος ( 5.184 χλστ. μήκους), η εκτενής χρήση αλουμινίου έχει συμβάλλει στη μείωση του βάρους του αμαξώματος, με την Cadillac να αναφέρει πως είναι το ελαφρύτερο μοντέλο της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η ευρυχωρία στην καμπίνα είναι αντίστοιχη της Series 7, με την άνεση και την πολυτέλεια να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το εσωτερικό θυμίζει «χρηματοκιβώτιο», με τις πόρτες να σφραγίζουν και τους αεροδυναμικούς θορύβους να είναι μηδαμινοί.

Η Cadillac δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική συμπεριφορά, λέγοντας πως το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί με βάση την διασκέδαση, έχοντας υψηλή ακαμψία και δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο. Κάτω από το καπό, βρίσκονται δύο turbo κινητήρες, ένας δίλιτρος με 269 ίππους και ο V6 3.0 με τους 405 ίππους, καθώς και ένας ατμοσφαιρικός V6 3.6 λίτρων με 340 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα ή και στους τέσσερις τροχούς. Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και οι πωλήσεις στις αρχές του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης