Δεν έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής και η Nissan ανακοίνωσε την πώληση 300.000 μονάδων παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι 100.000 αφορούν στην τοπική αγορά, με την ιαπωνική φίρμα να το γιορτάζει δεόντως. Εξαιρετικά καλά τα πηγαίνει και η νέα γενιά του Leaf, που παρουσιάστηκε στο Τόκιο το περασμένο φθινόπωρο και αναμένεται στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα.

Το καινούργιο Leaf διακρίνεται για τον μοντέρνο σχεδιασμό, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την αυξημένη αυτονομία. Με μία φόρτιση μπορεί να διανύσει 378 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες, αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 144 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης «ProPILOT», αλλά και το επαναστατικό «e-Pedal» που επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματήσουν, αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο γκάζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν λείπει η τεχνολογία «ProPILOT Park», η οποία ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση, την πέδηση, την αλλαγή ταχυτήτων και το χειρόφρενο, σταθμεύοντας αυτόματα το όχημα στην προεπιλεγμένη θέση στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένου του παράλληλου παρκαρίσματος, με ασφάλεια και απλότητα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης