Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Auris είναι το δεύτερο αυτοκίνητο μετά το CH-R που δεν εφοδιάζεται με κινητήρα diesel. Επίσης, είναι το πρώτο της γκάμας που υιοθετεί τη φιλοσοφία των Ιαπώνων για δύο υβριδικές εκδόσεις, με τη μικρότερη να εστιάζει στην οικονομία και την ισχυρότερη στις επιδόσεις.

Κάτω από το καπό, λοιπόν, συναντάμε τον γνωστό 1.2 turbo με τους 116 ίππους και δύο υβριδικές εκδόσεις που συνδυάζουν τον 1.8 λτ. θερμικό κινητήρα και τον καινούργιο δίλιτρο με ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας 112 και 180 ίππους, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα δοθούν το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά στο design, το Auris ακολουθεί ένα πιο σύγχρονο και δυναμικό μοτίβο, έχοντας αιχμηρές ακμές και περισσότερες καμπύλες. Η κλίση της οροφής, η διχρωμία στο αμάξωμα, η πίσω πτέρυγα και οι μεγάλες ζάντες, αναδεικνύουν το σπορτίφ προφίλ του.

Παρά την αύξηση των διαστάσεων, το βάρος του αυτοκινήτου έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς, της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Η Toyota προτίμησε να μην αποκαλύψει το εσωτερικό, καθώς ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Φωτογραφίες από την καμπίνα αναμένεται να αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης