Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ονομάζεται Omologata και κατασκευάστηκε έπειτα από παραγγελία εκλεκτού πελάτη. Πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι, το οποίο για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν σχεδόν 2 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari Omologata βασίζεται στην 812 Superfast, είναι βαμμένη σε κόκκινο χρώμα «Rosso Magma», φέρει μαύρες λεπτομέρειες και πολύ carbon. Έχει εμπνευστεί από τα θρυλικά GT του παρελθόντος και όλο το αμάξωμα είναι χειροποίητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμφάνιση του one-off supercar συναρπάζει. Οι σχεδιαστές και μηχανικοί του Maranello έφτιαξαν ένα τετράτροχο έργο τέχνης. Από οποιαδήποτε πλευρά κι αν κοιτάξεις το αυτοκίνητο, νομίζεις ότι είναι μόνιμα σε κίνηση. Τα πτερύγια στο πίσω τμήμα πάνω από τον V12 6,5 λίτρων κινητήρα και ο τεράστιος διαχύτης, κλέβουν την παράσταση.

Παρά το κόκκινο χρώμα του εξωτερικού, στην καμπίνα ο πελάτης ήθελε να κυριαρχούν το μαύρο, το μπλε και το carbon. Η Ferrari δεν του χάλασε το χατήρι. Τα καθίσματα και ορισμένες ακόμη επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα και ύφασμα σε απόχρωση «Jeans Aunde».

Οι ζώνες είναι τεσσάρων σημείων, ενώ οι λαβές των θυρών, η κονσόλα ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, καθώς και ορισμένες επιφάνειες, επενδύονται με σφυρήλατο αλουμίνιο, προσδίδοντας στην Omologata μια εκλεπτυσμένη κομψότητα.

Το μόνο που γνωρίζουμε για τον κάτοχο είναι πως κατοικεί στην Ευρώπη. Όσο για την τιμή, παρότι δεν έγινε καμία αναφορά από τη Ferrari, είναι βέβαιο πως ξεπερνά κατά πολύ τα 350.000 ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης