Στη δημιουργία μιας συλλεκτικής έκδοσης του απολαυστικού Cooper S, που αποτίνει φόρο τιμής στο κλασικό MINI 1275 GT, προχώρησε η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Cooper S GT Edition είναι βαμμένο στο μαύρο χρώμα «Midnight Black», έχοντας γκρι και κόκκινες ρίγες. Από το αμάξωμα δεν λείπει το λογότυπο GT, οι ζάντες 18 ιντσών John Cooper Works «Spacecraft», το αεροδυναμικό bodykit JCW, τα κόκκινα spoiler και τα καπάκια των καθρεπτών, καθώς και οι επιπλέον προβολείς στη μάσκα.

Το λογότυπο GT δεσπόζει χαμηλά στις πόρτες, όπως και η τρισδιάστατη επιγραφή «GT Limited Edition στο ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό. Οι επιφάνειες της καμπίνας καλύπτονται από δέρμα και alcantara, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει σπορ καθίσματα, σύστημα πολυμέσων με οθόνη, κάμερα οπισθοπορείας, ηλιοροφή και πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός δίλιτρος Twin Power κινητήρας της BMW απόδοσης 192 ίππων και 280 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα περιοριστεί στις 150 μονάδες και αφορά αποκλειστικά την αγορά της Γαλλίας. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στα 35.900 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης