Του Λουκά Παπαλάμπρου

Είναι πλέον γεγονός. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φημισμένης γερμανικής φίρμας πέρασε την πόρτα του εργοστασίου στη Βρέμη και πλέον όλα είναι έτοιμα για το λανσάρισμα στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή του πολυαναμενόμενου EQC ξεκίνησε, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να το παραγγείλουν, αρχής γενομένης από τη χώρα παραγωγής. Η τιμή εκκίνησης στη Γερμανία ορίστηκε στα 71.281 ευρώ, με τη βασική έκδοση να διακρίνεται για τον γενναιόδωρο εξοπλισμό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Mercedes.

Το EQC αποτελεί την απαρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα με σήμα το αστέρι. Για την ανάπτυξή του δαπανήθηκαν δις ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στη σειρά μοντέλων EQ (Electric Intelligence – ηλεκτρική νοημοσύνη) και υιοθετεί τη φιλοσοφία «Progressive Luxury».

Για την κίνηση της EQC 400 4Matic φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 408 ίππους και τα 765 Nm ροπής. Τα ηλεκτρικά μοτέρ λαμβάνουν ενέργεια από μία συστοιχία μπαταριών 80 kWh που βρίσκεται στο πάτωμα και έχει βάρος 650 κιλά. Η τάση είναι 350 V και η ένταση 218 Ah, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές, προσφέροντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Στην καμπίνα δεν συναντάμε αλλαγές σε σχέση με τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της γκάμας.

Οι οθόνες του συστήματος πολυμέσων «Mercedes-Benz User Experience» δεσπόζουν στο ταμπλό, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μία μοναδική εμπειρία συνδεσιμότητας, ήχου και αλληλεπίδρασης με το αυτοκίνητο.

Οι χώροι για τέσσερα άτομα είναι εξαιρετικοί, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 500 λίτρα με τα καθίσματα στις κανονικές τους θέσεις. Φυσικά, οι μηχανικοί έχουν ενσωματώσει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Πολλές από τις λειτουργίες ρυθμίζονται με φωνητικές εντολές και οι υπόλοιπες ηλεκτρικά.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό οπτικά SUV, κρύβοντας επιμελώς τον όγκο του αμαξώματος και τα 4,8 μέτρα του μήκους. Για να ολοκληρώσουμε με τις διαστάσεις, το πλάτος είναι στα 1.884 χλστ., το ύψος στα 1.624 χλστ. και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,9 μέτρα. Όσο για το βάρος, φθάνει τα 2.425 κιλά χωρίς επιβάτες.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης