Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η περιβόητη ιταλική φίρμα από την Μπολόνια ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα, να μπει και αυτή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Πριν όμως το κάνει αυτό, θα δώσει μια τελευταία παράσταση με τη σταρ της γκάμας της στην κεντρική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει και το όνομά της –Ultimae στα λατινικά, σημαίνει «τελευταία»- η Aventador LP 780-4 Ultimae 600 μονάδες θα βγουν προς πώληση. κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη Lamborghini. Αυτό το υπέροχο τετράτροχο, αυτό το αριστούργημα, είναι το τελευταίο μη εξηλεκτρισμένο supercar με V12 κινητήρα.

Η Lamborghini κάνει λόγο για μια γιορτή του σπουδαίου 12κύλινδρου super sport αυτοκίνητού της. Φυσικά, η παραγωγή θα περιοριστεί σε συγκεκριμένα αντίτυπα, προκειμένου να διατηρήσει τον συλλεκτικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πανίσχυρη

Αυτό το μοντέλο είναι το ισχυρότερο μη υβριδικό της φίρμας. Ο V12 6,5 λίτρων κινητήρας αποδίδει 780 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 720 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ. Το βάρος του αμαξώματος χωρίς τα υγρά είναι στα 1.500 κιλά χάρη στη χρήση εξωτικών υλικών.

Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Η βελόνα του κοντέρ ανεβαίνει με τρομερούς ρυθμούς μέχρι τα 355 χλμ./ώρα. Τα εξελιγμένα φρένα εξασφαλίζουν την άριστη επιβράδυνση, με τους τροχούς 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω με τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, να συμβάλλουν στην πρόσφυση και στον ακριβή χειρισμό.

Η Aventador LP-780-4 Ultimae εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης, σύστημα τετραδιεύθυνσης και το Lamborghini Dynamic Steering (LDS). Όλα έχουν ρυθμιστεί ανάλογα, όπως και το ESP.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στην αεροδυναμική για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα και των φρένων. Όσο για την πτέρυγα πίσω, διαθέτει τρεις ρυθμίσεις (closed, maximum performance και maximum handling).

Το εκθαμβωτικό μοντέλο της Lamborghini, η πιο σπέσιαλ και τελευταία έκδοση της Aventador, θα προσφερθεί τόσο σε coupe όσο και σε cabrio αμάξωμα, με την παραγωγή να περιορίζεται στις 350 και 250 μονάδες αντίστοιχα.

Ο χρόνος λανσαρίσματος και οι τιμές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είναι επίσημο – Η Lamborghini είπε “ναι” στην ηλεκτροκίνηση!

Μια Lamborghini οδηγεί τα αεροπλάνα στην Μπολόνια

Δεν φαντάζεστε πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Lamborghini

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης