Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από 32 χρόνια στους ευρωπαϊκούς δρόμους και πέντε γενιές, η BMW παρουσίασε την καινούργια 3 Series Touring, ένα κομψό και πολυτελές αυτοκίνητο που διακρίνεται για την ευρυχωρία και την πρακτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, η 3 Series Touring βασίζεται στη sedan, έχοντας διαφορετική σχεδίαση από τη μέση και πίσω. Σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, η νέα είναι μεγαλύτερη σε μήκος (4,71 μέτρα), σε πλάτος (1,83μ.) και σε ύψος (1,47μ.), ενώ διευρυμένο κατά 4,1 πόντους είναι και το μεταξόνιο προς όφελος της άνεσης των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε επιβάτες, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 500 λίτρα. Η πίσω πόρτα ανοίγει ηλεκτρικά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ανοίγματος μόνο του κρυστάλλου, διευκολύνοντας τη φόρτωση και εκφόρτωση μικρών αντικειμένων.

Οι πλάτες των καθισμάτων αναδιπλώνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, αυξάνοντας τον όγκο στα 1.510 λίτρα. Προκειμένου να μη μετακινούνται οι αποσκευές, η BMW έχει εξοπλίσει το αυτοκίνητο με ένα καινοτόμο σύστημα που τις ασφαλίζει όταν κλείσει η πόρτα.

Οδηγός και επιβάτες έχουν κάθε καλούδι στη διάθεσή τους, από το σύστημα πολυμέσων με τις υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας έως τις ανεξάρτητες θύρες USB. Φυσικά, δεν λείπει ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της καμπίνας, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης, το αυτόματο παρκάρισμα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το head-up-display και πολλά ακόμη.

Κάτω από το καπό έχουν τοποθετηθεί οι γνωστοί κινητήρες βενζίνης και diesel απόδοσης από 150 έως 374 ίππους. Παράλληλα, είναι διαθέσιμες οι τετρακίνητες εκδόσεις xDrive, με τα μοτέρ να συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων – οι βασικές 318d και 320d φέρουν μηχανικό εξάρι.

Η εμπορική πορεία της 3 Series Touring θα ξεκινήσει στις ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης