Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA), η ισπανική φίρμα ανακοίνωσε πως μπαίνει στη νέα εποχή με μια σειρά πρωτοποριακών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Cupra σκοπεύει να εξηλεκτριστεί πλήρως μέχρι το 2030. Στο γερμανικό σαλόνι, ο επικεφαλής της μάρκας, Wayne Griffiths, ανέφερε: «Η νέα μας ηλεκτρική εποχή ξεκινά από εδώ. Έχουμε τη φιλοδοξία να γίνουμε μια πλήρως εξηλεκτρισμένη μάρκα μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Λανσάρουμε το Cupra Born φέτος και το 2024 το Tavascan. Το 2025 αναμένουμε ένα καινούριο αστικό ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στο πρωτότυπο UrbanRebel. Παρακολουθούμε στενά την αποδοχή των EV οχημάτων από τους πελάτες καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για την εταιρεία, όπως δήλωσε ο Griffiths. Η Seat S.A. μαζί με τον όμιλο Volkswagen διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του αστικού αυτού ηλεκτρικού project. Η Seat αναπτύσσει τα νέα αυτοκίνητα της αστικής ηλεκτρικής οικογένειας, ενώ η Volkswagen αναπτύσσει την πλατφόρμα και το σχετικό λογισμικό CARIAD. Η φιλοδοξία είναι να παράγονται περισσότερα από 500.000 οχήματα ετησίως στην Ισπανία για διαφορετικές μάρκες του ομίλου από το 2025 και μετά.

Με βάση αυτό το project, η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο στην Ισπανία, το Future:Fast Forward. Κύριος οδηγός αυτού του σχεδίου είναι η παραγωγή του αστικού ηλεκτρικού οχήματος στην χώρα, το οποίο θα μπορούσε να γίνει ο κινητήρας για τον μετασχηματισμό της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Όσο για την Cupra, αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Από το λανσάρισμα της πριν από τρία χρόνια, έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα. Η μάρκα έχει επίσης ξεπεράσει τον αρχικό στόχο της, φτάνοντας σε  τζίρο το 1 δισ. ευρώ το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ηλεκτρικό Cupra Born έχει αυτονομία έως 540 χιλιόμετρα

Πόσα είναι τα τέλη κυκλοφορίας στο υπέροχο Cupra Formentor;

H Seat ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης