Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της ιαπωνικής φίρμας. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο στόχος θα επιτευχθεί τρία χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει πως, αντί για το 2025 που είχε προγραμματιστεί αρχικά, όλη η γκάμα της Honda στην Ευρώπη θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα και υβριδικά μοντέλα το 2022. Τους επόμενους 36 μήνες θα δούμε στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου έξι ηλεκτρικά μοντέλα, με τα Honda e και Jazz hybrid να είναι τα πρώτα που θα λανσαριστούν.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, Tom Gardner, οι εξελίξεις σχετικά με τους κανονισμούς, την αγορά, τις υποδομές και τη συμπεριφορά των καταναλωτών τρέχουν πολύ γρήγορα στην Ευρώπη.

Τα επόμενα χρόνια η αυτοκίνηση θα έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις όλοι οι κατασκευαστές πρέπει να δράσουν ταχύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Honda ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τη σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall, αναπτύσσοντας από κοινού μία σύμβαση προμήθειας ενέργειας για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, μειώνοντας σημαντικό το κόστος για τους πελάτες σε σχέση με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης