Με μια teaser φωτογραφία και ένα αντίστοιχο video, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του Q5 θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα, το καινούργιο μεσαίο SUV της Audi θα αποκαλυφθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 14.15 ώρα Ελλάδας. Όπως προκύπτει από το video, το αυτοκίνητο φέρει το νέο σύστημα πολυμέσων που είδαμε στο A4 και τον περιστροφικό διακόπτη, υποστηρίζοντας Apple CarPlay και Android Auto.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην πλατφόρμα MLB evo, με το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής. Την ίδια στιγμή, το βάρος είναι μειωμένο κατά 100 κιλά σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Αισθητικά, διακρίνεται για τη δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση, διαθέτοντας νέου τύπου μάσκα, LED φώτα και προαιρετικά laser, κεκλιμένη οροφή, πίσω πτέρυγα και διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Για την κίνηση φροντίζουν οι γνωστοί κινητήρες βενζίνης και diesel του ομίλου VW, όπως οι 2.0 TFSI, 2.0 TDI, 3.0 TFSI και 3.0 TDI. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο S tronic. Φυσικά, θα προσφέρεται ως δικίνητο ή τετρακίνητο quattro, με την ισχυρότερη έκδοση SQ5 να τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας.

Το νέο Q5 θα κατασκευάζεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Audi στο San Jose Chiapa του Μεξικού, με την παραγωγή να ξεκινά πριν από τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε όλα τα νέα Audi εδώ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης