Από το 2020 αναμένουμε μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την αυτόνομη οδήγηση και την ψηφιοποίηση να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι σε δύο χρόνια από τώρα θα κυκλοφορήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο της φίρμας με το όνομα ID Neo. Μάλιστα, το αυτοκίνητο θα κοστίζει όσο ένα diesel, καθώς στόχος είναι η πώληση εκατομμυρίων μονάδων.

Τώρα, η γερμανική εταιρεία ανέφερε πως από το 2020 τα μοντέλα της θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω του διαδικτύου. Ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει την έκδοση που επιθυμεί και να την εξατομικεύσει on-line, καθώς και να πληρώσει με τον ίδιο τρόπο που γίνεται με τόσα και τόσα προϊόντα αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το internet θα έχει τη δυνατότητα επιλογής της χρηματοδότησης και όλων των διαδικασιών. Βέβαια, όπως ξεκαθάρισε η VW, οι παραδοσιακές αντιπροσωπείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς εκεί θα γίνεται η παραλαβή των οχημάτων και θα μπαίνουν οι τελικές υπογραφές από τον αγοραστή.   

«Το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι τεχνολογίες προχωρούν ταχύτατα και όλα οδηγούνται από την ψηφιοποίηση και τη συνδεσιμότητα. Οι προσδοκίες των πελατών αλλάζουν και αυτό είναι το επόμενο βήμα», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της VW, Jürgen Stackmann.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης