Τη δυνατότητα να παρακολουθούν την αυτονομία, να ενεργοποιούν τις βασικές λειτουργίες και να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία από απόσταση, προσφέρει η Opel στους ιδιοκτήτες των Corsa-e και Grandland X Plug-in-Hybrid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω της εφαρμογής «myOpel», η οποία είναι διαθέσιμη από τα αντίστοιχα app store των Apple και Android, οι κάτοχοι των παραπάνω μοντέλων μπορούν ουσιαστικά να τα ελέγχουν μέσω των smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, με το «myOpel» να υπολογίζει την αυτονομία μέσω του στυλ οδήγησης. Για παράδειγμα, εάν κάποιος οδηγός κινείται πιο γρήγορα, εμφανίζεται διαφορετική πρόβλεψη αυτονομίας, ακόμα και με ίδια κατάσταση φόρτισης. Επομένως, οι ρεαλιστικές προβλέψεις αυτονομίας καθιστούν την εφαρμογή έναν αξιόπιστο βοηθό για τις καθημερινές μετακινήσεις και το ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη λειτουργία απομακρυσμένου ελέγχου αφορά στη διαχείριση φόρτισης. Όταν τα Corsa-e και Grandland X Plug-in-Hybrid είναι συνδεδεμένα, οι χρήστες μπορούν να ορίζουν μία συγκεκριμένη ώρα για την έναρξη της φόρτισης. Έτσι, εάν γίνεται χρήση νυχτερινού ρεύματος, προκύπτει σημαντικό οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή.

Σε περίπτωση που έχει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη, η λειτουργία «preconditioning» επιτρέπει την πρόσβαση στο σύστημα κλιματισμού των αυτοκινήτων και τη ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του οχήματος από το σπίτι ή το γραφείο.

Τέλος, η εφαρμογή «myOpel» στέλνει ακόμη και υπενθυμίσεις για σημαντικά ραντεβού, όπως επισκέψεις στο συνεργείο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης