Η γερμανική εταιρεία με σήμα το αστέρι, παρουσίασε επίσημα στην έκθεση της Νέας Υόρκης το πρωτότυπο coupe SUV, το οποίο τοποθετείται απέναντι από την X6 της BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω σε αυτό το concept θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής, που θα δούμε το 2015 και ονομάζεται πιθανότατα MLC. Αισθητικά, ξεχωρίζει για τη δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος, τις έντονες καμπύλες και την πληθωρικότητα.

Έχει επιθετική όψη, με το μήκος να αγγίζει τα πέντε μέτρα, το πλάτος τα δύο μέτρα και το ύψος είναι στο 1.75μ. Το πρωτότυπο πατά πάνω σε τεράστιους τροχούς με ζάντες 22 ιντσών, έχει κεκλιμένη οροφή, αναδυόμενες χειρολαβές στις πόρτες και το χρώμα του αυτοκινήτου «Alu Beam», θυμίζει έντονα το ασημένιο των δεκαετιών του ’30 και του ’50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Coupe SUV τροφοδοτείται από ένα V6 twin turbo κινητήρα 3.0 λίτρων, απόδοσης 333 ίππων, με την κίνηση να περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Το μοντέλο παραγωγής θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mercedes στην Αλαμπάμα, μαζί με τα ML-Class, GL-Class, R-Class και C-Class.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης