Παρότι δεν φημίζονται για τη σωματική διάπλαση και το ύψος τους, οι Κινέζοι έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αυτοκίνητα με αυξημένο μεταξόνιο και πλουσιότερους χώρους στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές διαθέτουν στην αγορά της Κίνας ειδικές εκδόσεις που διακρίνονται για την ευρυχωρία της καμπίνας και τον επιπλέον χώρο στα πίσω καθίσματα. Πρόσφατο παράδειγμα η BMW, η οποία παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου -που διεξάγεται αυτές τις μέρες- την X1 Long Wheelbase.

Η συγκεκριμένη έκδοση του δημοφιλούς crossover της βαυαρικής φίρμας είναι κατά 8 εκατοστά μακρύτερη από την απλή X1, κατά 2 εκατοστά φαρδύτερη και κατά 4 εκατοστά ψηλότερη. Λόγω των αυξημένων διαστάσεων ο χώρος για τα πόδια των επιβατών στα πίσω καθίσματα έχει μεγαλώσει κατά 18 εκατοστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα από 465 έως 675 λίτρα ανάλογα με τη διάταξη των πίσω καθισμάτων, ενώ με την πλήρη αναδίπλωσή τους εκτινάσσεται στα 1.650 λτ. Σχεδιαστικά η μόνη διαφορά εντοπίζεται στις πίσω πόρτες, ενώ κάτω από το καπό υπάρχουν οι γνωστοί κινητήρες του BMW Group. Στη βάση της γκάμας είναι ο τρικύλινδρος 1.5 Twin Power Turbo απόδοσης 136 ίππων (sDrive18Li), ακολουθεί ο δίλιτρος με τους 192 ίππους (sDrive20Li/xDrive20Li) και στην κορυφή είναι η xDrive25Li των 231 ίππων. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο Steptronic.

Η X1 Long Wheelbase θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στην Κίνα.


Για να δείτε την ευρωπαϊκών προδιαγραφών X1 πατήστε εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης