Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τρία από τα πιο σημαντικά plug-in υβριδικά μοντέλα της Audi, τα Q5 TFSI e, A6 TFSI e και A7 Sportback TFSI e, πλέον αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Η γερμανική φίρμα διαθέτει στην γκάμα της 20 συνολικά PHEV αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στη νέα, πιο ισχυρή μπαταρία χωρητικότητας 17,9 kWh μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 91 χιλιόμετρα (σύμφωνα με τον κύκλο NEDC). Παράλληλα, η μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης είναι 7,4 kW. Αυτό επιτρέπει στα αυτοκίνητα να φορτίζονται πλήρως σε 2,5 περίπου ώρες.

Παρά την αυξημένη ενεργειακή περιεκτικότητα, οι διαστάσεις της μπαταρίας παρέμειναν ίδιες. Ως εκ τούτου, τα μοντέλα διατηρούν αμείωτη τη γνώριμη, μεγάλη χρηστικότητά τους. Ο χώρος αποσκευών στο Q5 είναι στα 465 λίτρα και στο Α6 στα 405 λτ.

Οι οδηγοί έχουν μια επιπλέον λειτουργία που ονομάζεται Charge –εκτός των EV, Auto και Hold- επιτρέποντας τη φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την οδήγηση, προκειμένου να υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια σε συνθήκες κίνησης μέσα στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η Audi διαθέτει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της 20 διαφορετικά plug-in υβριδικά μοντέλα, καλύπτοντας κάθε επιθυμία και ανάγκη: από τα compact A3 Sportback, Q3 και Q3 Sportback, έως το μεσαίο SUV Q5, τα πολυτελή sedan A6 και A8, το sport coupe A7 και τα μεγάλα SUV Q7 και Q8.

Κορυφαίος εργοδότης στη Γερμανία η Audi

Οι τιμές του plug-in υβριδικού Audi A3 Sportback στην Ελλάδα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης