Το σκάνδαλο «dieselgate» έχει επηρεάσει σημαντικά το VW Group, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, με τον γερμανικό κολοσσό να προχωρά σε περικοπές προκειμένου να εξοικονομήσει όσον το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 30.000 εργαζόμενους στην προσπάθεια της να εξασφαλίζει 3,7 δις ευρώ μέχρι το 2020, ενώ θα μειώσει τα μπόνους σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο όμιλος σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς των διευθυντών αλλά θα περικόψει τα πριμ, τα οποία πέρυσι έφθασαν το απίστευτο ποσό των 63 εκατομμυρίων ευρώ. Για παράδειγμα, ο CEO της εταιρείας Matthias Müller θα λαμβάνει μισθό 10 εκατ. ευρώ ετησίως, με τα μπόνους  και τις επιπλέον αποδοχές όμως να μειώνονται δραστικά. 

Τα χρήματα μπορεί για τους περισσότερους από εμάς να φαντάζουν αστρονομικά, αλλά για τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, είναι ψίχουλα! Ρωτήστε και τον πρώην CEO των Γερμανών, Martin Winterkorn, ο οποίος έπαιρνε κάτι δεκάδες εκατομμύρια τον χρόνο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης