Πριν από λίγες ημέρες η zougla.gr αποκάλυψε το θέμα με το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 στη Σύρο. Έχοντας μια οδηγική εμπειρία με το Enfield E8000 που οραματίστηκε ο Ανδριώτης εφοπλιστής Γιάννης Γουλανδρής, πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε και την εποχή που κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο μοντέλο στην Ελλάδα.

Σαράντα χρόνια μετά και η οικογένεια Γουλανδρή με δικά της έξοδα αγόρασε ένα από τα λίγα εναπομείναντα Enfield E8000 στον κόσμο (κατασκευάστηκαν μόλις 123). Με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Μαρατζίδη το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα, προκειμένου να ανακατασκευαστεί και να βρεθεί στο βιομηχανικό μουσείο της Σύρου και να θυμίζει τη μεγάλη ιστορία του νησιού, αλλά και την προσπάθεια της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας που άλλαξε τότε τα δεδομένα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει γυριστεί ντοκιμαντέρ (με πλάνα που έγιναν στην Αγγλία) με θέμα την ιστορία του και την πολύτιμη βοήθεια του δημοσιογράφου Μιχάλη Σταυρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο Enfield E8000 που βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες αγοράστηκε από κάποιον ιδιώτη Άγγλο, ο οποίος το είχε στο νησί Ιsle of Wight.

Διαβάστε επίσης: Το ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης