Η νέα M3 είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα sport car που αναμένεται να παρουσιαστούν τη φετινή χρονιά. Η BMW κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το αυτοκίνητο, ωστόσο μέσω ενός forum στο Διαδίκτυο διέρρευσαν τα πρώτα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα M3 τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο turbo κινητήρα 3.0 λίτρων που φέρει και η M135i, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 415 ίππους και 535 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και ηλεκτρονικό διαφορικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει, επίσης, το σύστημα dynamic damper control, όπως και η M5, με την οροφή να είναι από carbon υλικό CFRP και τις πόρτες και το καπό από αλουμίνιο. Σε σχέση με την τωρινή M3 είναι πιο ελαφριά και, παρά την αυξημένη ισχύ, έχει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 255/35 R19 εμπρός και 275/35 Ρ19 πίσω.

Η BMW θα παρουσιάσει το αυτοκίνητο σε μορφή προ-παραγωγής τον ερχόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, με την τελική έκδοση να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης