Επιμέλεια : Αλέξης Σφαέλος

H Opel παρουσιάζει της τελευταίες γενιάς συστήματα φωτισμού Intelli-Lux LED Pixel Light τα οποία διαθέτουν 168 στοιχεία LED (84 ανά προβολέα). Κύριος στόχος της Opel είναι η ασφάλεια του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα  τεχνολογία Intelli-Lux LED Pixel Light δεν είναι μόνο καλύτερη από τα συστήματα συμβατικού φωτισμού  είναι ανώτερη και των συστημάτων Xenon, βελτιώνοντας την ορατότητα καθόλη την διάρκεια της ημέρας και κυρίως σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης.

Με κύριο στόχο την ασφάλεια του οδηγού το νέο σύστημα φωτισμού της Opel, την στιγμή που το αυτοκίνητο απομακρυνθεί από μια αστική περιοχή δηλαδή από μια περιοχή στην οποία ο φωτισμός είναι αρκετός, αυτόματα αλλάζουν σε μεγάλη σκάλα και ταυτόχρονα προσαρμόζουν το μήκος και την κατανομή του κώνου φωτισμού ανάλογα με το αντίθετο ρεύμα. Τα τμήματα LED επανέρχονται αυτόματα μόλις το σύστημα παύει να ανιχνεύει φώτα άλλων οχημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός έχει την καλύτερη δυνατή ορατότητα χωρίς να ενοχλεί τους υπολοίπους χρήστες του δρόμου. Αφού φωτίζει όλο τον υπόλοιπο δρόμο και την γύρω περιοχή του, δίνοντας έτσι την ικανότητα στον οδηγό να αντιδράσει ποιό έγκυρα στην περίπτωση που κάτι απρόσμενο θα συμβεί, όπως για παράδειγμα θα ήταν ένα ζώο που διασχίζει τον δρόμο.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από την αυξημένη ασφάλεια που παρέχουν, τα συστήματα Intelli-Lux LED διακρίνονται και για την υψηλή αισθητική τους. Στα νέα Opel Mokka, Astra και Grandland, οι προβολείς αποτελούν βασικό στοιχείο αισθητικής  του «προσώπου» του αυτοκινήτου, στο νέο Opel Vizor.
Το Intelli-Lux LED Pixel Light είναι ήδη διαθέσιμο για τις ναυαρχίδες της Opel  Insignia και νέο Grandland SUV, ενώ γιορτάζει την πρεμιέρα του στο νέο Astra.

Η Opel προσφέρει εξίσου αποδοτικά και σύγχρονα συστήματα LED και με τα υπόλοιπα μοντέλα της. Για παράδειγμα το Opel Mokka έχει στο βασικό του εξοπλισμό το σύστημα full LED που περιλαμβάνει προβολείς, φώτα ημέρας, φλας και πίσω φώτα. Ενώ στο Opel Crossland, προσαρμοζόμενοι προβολείς full-LED με φωτισμό στροφής, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματο έλεγχο δέσμης διατίθενται προαιρετικά.

Τα προηγμένα συστήματα LED της Opel είναι επίσης πιο ανθεκτικά και αποδοτικά ενεργειακά από τους συμβατικούς προβολείς, μειώνοντας περαιτέρω τις εκπομπές CO2.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης