Με το υβριδικό Range Rover στο «Ίχνος του Μεταξιού»!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, 17:41
Με το υβριδικό Range Rover στο «Ίχνος του Μεταξιού»!

Λίγο πριν την έναρξη των παραγγελιών (10 Σεπτεμβρίου) των δύο υβριδικών εκδόσεων, η Land Rover ξεκίνησε ένα μοναδικό ταξίδι με το καινούριο Range Rover Hybrid, προκειμένου να αναδείξει τις δυνατότητες του μοντέλου.

 

Το ταξίδι ονομάζεται «Silk Trail 2013» και τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος θα διανύσουν περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα σε 53 μέρες, περνώντας από την Ευρώπη, στην ανατολική, νότια και δυτική Ασία. Η εκκίνηση δόθηκε πριν μια εβδομάδα από την Αγγλία και κατά σειρά θα διασχίσουν τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, την Κίνα και το Νεπάλ, πριν καταλήξουν στην Βομβάη της Ινδίας.

Η πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή είναι το «Το Ίχνος του Μεταξιού», ένα ιστορικό δίκτυο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, στο οποίο για αιώνες, καραβάνια μετέφεραν εμπορεύματα, κουλτούρες και ιδέες.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι τόσο το Range Rover Hybrid, όσο και το Range Rover Sport Hybrid, τροφοδοτούνται από ένα πετρελαιοκινητήρα 3.0 SDV6 και ένα ηλεκτροκινητήρα, φέρουν οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 169 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, 17:41