Σύγχρονο σχεδιαστικά, με εξαιρετικούς χώρους, αποδοτικούς κινητήρες, αψεγάδιαστη οδική συμπεριφορά και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Το νέο Opel Insignia αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα οικογενειακά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρει στον οδηγό οτιδήποτε επιθυμεί από ένα όχημα αυτής της κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και κορυφαία συνδεσιμότητα. Τους επόμενους μήνες, το γερμανικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με τη νέα γενιά συστημάτων infotainment, Multimedia και Multimedia Navi Pro, εδραιώνοντας την Opel ως κορυφαίο κατασκευαστή στους τομείς ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας.

Μέσω της έγχρωμης οθόνης 8 ιντσών και το νέου πίνακα ενημέρωσης (Driver Information Cluster), ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί με λειτουργία head-up display, ο οδηγός λαμβάνει κάθε πληροφορία για το αυτοκίνητο, μπορεί να συνδέσει μέχρι δύο smartphones ταυτόχρονα, να λάβει πληροφορίες στάθμευσης ανάλογα με τον προορισμό και online ενημερώσεις χαρτών, να αναζητήσει τιμές καυσίμου σε πραγματικό χρόνο και σημεία ενδιαφέροντος (POIs) και προορισμών, όπως Live Traffic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο συγκεντρώνει πληροφορίες κυκλοφορίας από πολλαπλές πηγές. Η ροή και οι συνθήκες ενημερώνονται άμεσα και ενσωματώνονται στη διαδρομή, με αποτέλεσμα πιο ακριβείς και έγκαιρες ενημερώσεις και βελτιωμένη καθοδήγηση. Επιπλέον, το Live Traffic δείχνει ποια κομμάτια της διαδρομής επηρεάζονται από καθυστερήσεις και πού μπορεί να οφείλονται.

Για ευκολία χρήσης, η νέας σχεδίασης Διεπαφή Ανθρώπου/Μηχανής (Human Machine Interface) των Multimedia και Multimedia Navi Pro υιοθετεί μία εύχρηστη διάταξη με άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες (π.χ. ηχοσύστημα, τηλέφωνο, πλοήγηση) μέσω της αρχικής σελίδας. Ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει το σύστημα infotainment μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι ή μέσω φωνητικού ελέγχου (voice control).

Επίσης, το σύστημα προσφέρει εξατομίκευση μέσω προφίλ χρήστη. Μέχρι πέντε οδηγοί μπορούν να ορίσουν το δικό τους προφίλ, που τους επιτρέπει να αποθηκεύουν πολυάριθμες ρυθμίσεις, όπως αυτή του ελέγχου κλιματισμού, της επιθυμητής ισοστάθμισης των ηχείων, τους αγαπημένους προορισμούς και πολλά ακόμη.

Η επόμενη γενιά συστημάτων infotainment της Opel θα κάνει πρεμιέρα στην γκάμα του Insignia μέσα στο έτος και σταδιακά θα τοποθετηθούν σε όλα τα μοντέλα της μάρκας. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης