Το συμπαγές όχημα ελευθέρου χρόνου της Ford φρεσκαρίστηκε αισθητικά, απέκτησε νέο πετρελαιοκινητήρα και σύστημα τετρακίνησης, προσφέροντας αυξημένη ευελιξία και ικανότητες σε όλες τις επιφάνειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές της Ford, τοποθέτησαν νέους προφυλακτήρες, φώτα ημέρας LED, νέα γρίλια, ζάντες 17 και 18 ιντσών, καθώς και 12 εξωτερικές αποχρώσεις με διχρωμίες στο αμάξωμα. Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στο εσωτερικό, προς όφελος της εργονομίας και της άνεσης.

Αφαιρέθηκαν πολλά κουμπιά από την κονσόλα, με όλες τις λειτουργίες να ενσωματώνονται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Οι νέες επενδύσεις, τα μαλακά υλικά και ο εσωτερικός φωτισμός προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας, ωστόσο, τη διαφορά κάνουν οι έξυπνες λύσεις αποθήκευσης σε διάφορα σημεία της καμπίνας.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά, το EcoSport διατίθεται σε έκδοση ST-Line, έχοντας πιο σπορ και δυναμική εικόνα. Ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι πλέον πλήρης, περιλαμβάνοντας από το προηγμένο ηχοσύστημα B&O PLAY, μέχρι τα συστήματα Cruise Control με Adjustable Speed Limiter, Blind Spot Information System και Roll Stability Control, την κάμερα Rear View και τους αυτόματους προβολείς. 

Στους κινητήρες, τη διαφορά κάνει ο νέος 1.5 EcoBlue diesel απόδοσης 125 ίππων και 300 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, εμφανίζει μέση κατανάλωση καυσίμου 4,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 119 γρ./χλμ. Η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται με το σύστημα «Intelligent All Wheel Drive», κατανέμοντας τη ροπή μεταξύ των τεσσάρων τροχών και βελτιώνοντας την πρόσφυση σε πιο απαιτητικές συνθήκες.

Από την γκάμα, δεν λείπει ο πολυβραβευμένος 1.0 EcoBoost απόδοσης 125 και 140 ίππων, ο οποίος από τα μέσα του 2018 θα προσφέρεται σε έκδοση 100 ίππων με μηχανικό εξάρι κιβώτιο.

Η κατασκευή του αυτοκινήτου γίνεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά τον επόμενο χρόνο.

Δείτε όλη τη σειρά της Ford στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης