Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το σύστημα φωτισμού της γερμανικής φίρμας θεωρείται ένα από τα κορυφαία του είδους. Η Opel δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ορατότητα του οδηγού, εξοπλίζοντας όλα τα μοντέλα της με στάνταρ τα full LED φώτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, τη διαφορά κάνει η τεχνολογία IntelliLux LED matrix, η οποία προσφέρεται από το Corsa έως το Insignia και το νέο Mokka. O συγκεκριμένος φωτισμός είναι ανώτερος όλων των άλλων, λόγω της ακριβέστερης και ισχυρότερης φωτεινής δέσμης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους έξυπνους προβολείς, η οδήγηση στο σκοτάδι είναι ασφαλέστερη και πιο άνετη. Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνεται από μία αστική περιοχή, οι προβολείς matrix ενεργοποιούν αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων και προσαρμόζουν συνεχώς την εμβέλεια και την κατανομή της φωτεινής δέσμης, ανεξάρτητα εάν το όχημα κινείται στον αυτοκινητόδρομο, σε επαρχιακό δρόμο ή σε μία στροφή. Τα στοιχεία LED άμεσα και αυτόματα προσαρμόζονται στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Μεμονωμένα LED απενεργοποιούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου, ώστε να μην ενοχλούν τους οδηγούς που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το νέο Mokka, για παράδειγμα, φέρει στο βασικό εξοπλισμό ένα σύστημα full LED που υποστηρίζει τους προβολείς, τα φώτα ημέρας, τα φλας και τα πίσω φώτα LED. Το Crossland διατίθεται με προαιρετικούς προβολείς adaptive full LED, με φωτισμό στροφής, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματη ρύθμιση ύψους.

Αντί των στάνταρ προβολέων LED, το Grandland X διατίθεται προαιρετικά με τεχνολογία adaptive AFL LED με την υποστήριξη κάμερας. Χάρη στην αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων, ο οδηγός δεν χρειάζεται να την ενεργοποιεί/απενεργοποιεί ο ίδιος για να μην θαμπώνει τους άλλους χρήστες των δρόμων. Οι προβολείς AFL LED διαθέτουν μέχρι οκτώ διαφορετικές λειτουργίες – φωτισμός πόλης, επαρχιακών δρόμων, αυτοκινητοδρόμων, στροφής, διασταυρώσεων και στάθμευσης, και επιπλέον υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματη αλλαγή σε μεσαία σκάλα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης