Στα τέλη του περασμένου μήνα η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε επίσημα τη νέα γενιά του μικρομεσαίου hatchback. Το καινούργιο Mazda3 αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές την άνοιξη του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο διακρίνεται για τη μοντέρνα εμφάνιση, την αυξημένη ακαμψία και το μειωμένο βάρος του αμαξώματος. Είναι το πρώτο που βασίζεται στην πλατφόρμα SkyActiv-Architecture, με την ποιότητα κατασκευής και την οδική του συμπεριφορά να έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Πλήρως αναβαθμισμένη είναι η καμπίνα, με τους Ιάπωνες να τοποθετούν μεγάλη οθόνη αφής 8,9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Mazda3 προσφέρει εξαιρετικούς χώρους και είναι πλήρως διασυνδεμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ευρώπη, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αρχικά με δύο κινητήρες βενζίνης και έναν diesel. Στη βάση της γκάμας είναι ο 2.0 SkyActiv-G, ακολουθεί ο επίσης δίλιτρος Skyactiv-X που ενσωματώνει σύστημα «Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI)», εμφανίζοντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό 20-30% και ο νέος πετρελαιοκινητήρας Skyactiv-D 1.8

Αργότερα, θα δούμε και τη μικρότερη έκδοση βενζίνης με τον 1.5 SKYACTIV-G. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συνόλων και τα στοιχεία σχετικά με τις ιπποδυνάμεις, την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης