Μία εντυπωσιακή οθόνη, ένα νέο σύστημα απεικόνισης που επιτρέπει τη διαισθητική, φυσική και εργονομική χρήση της λειτουργίας αφής, εξελίσσει αυτήν την περίοδο η BMW.

Ονομάζεται Curved Display και θα τοποθετηθεί πρώτη φορά στο iNEXT, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί το 2021. Πρόκειται για μία κυρτή οθόνη, στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού που εντάσσεται άψογα στην αισθητική της καμπίνας, βελτιώνει την εργονομία ελέγχου και ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες εφαρμογές και λειτουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενιαία επιφάνεια απεικόνισης, αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη εκδοχή οδηγοκεντρικής σχεδίασης. Καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση στο κέντρο, με εντυπωσιακή δομή και προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία στον οδηγό. Είναι κατασκευασμένη από υλικά υψηλής ποιότητας και ουσιαστικά αιωρείται στον πίνακα οργάνων, με αποτέλεσμα να θεωρείται στοιχείο κλειδί για το μοντέρνο, πολυτελές και ευρύχωρο περιβάλλον του BMW iNEXT.

Το Curved Display τοποθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι ορατή η σύνδεσή του με το ταμπλό, κάτι που, οπτικά, αφαιρεί βάρος. Η κυρτή οθόνη συγκρατείται από ένα λεπτό βραχίονα από μαγνήσιο, με το μη ανακλαστικό κρύσταλλο να καθιστά περιττό το κάλυμμα προστασίας και να προάγει την αίσθηση της τάξης στο απέριττο περιβάλλον του cockpit.

Ταυτόχρονα, η περιοχή της οθόνης ελέγχου (Control Display) παραμένει ορατή και προσβάσιμη και στον συνοδηγό. Ανάλογα με τις συνθήκες και τις προσωπικές προτιμήσεις, η απεικόνιση εξατομικευμένου περιεχομένου μπορεί να εναλλάσσεται στην περιοχή της οθόνης ελέγχου στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού και στην περιοχή που μπορεί να χρησιμοποιείται από τον συνοδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης