Η γαλλική μάρκα δημιούργησε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα οικογενειακά αυτοκίνητα, με το design, την πολυτέλεια του εσωτερικού και τους κινητήρες, να κλέβουν την παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Espace δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του, όντας ένα μοντέρνο μοντέλο που «ακροβατεί» μεταξύ ενός πολυμορφικού και ενός crossover. Διακρίνεται για τη δυναμική σχεδίαση, τις καθαρές γραμμές, το αυξημένο μήκος και τον πολύ καλό αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0,30).

Είναι κατασκευασμένο πάνω στη καινούργια πλατφόρμα CFM, με τη χρήση αλουμινίου και θερμοπλαστικού σε πολλά τμήματα να έχουν μειώσει το βάρος κατά 250 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι πολυτελές, άνετο και πρακτικό, με την καμπίνα να έχει δυνατότητα πεντάθεσιας και επταθέσιας διάταξης. Οι δύο σειρές καθισμάτων πίσω αναδιπλώνονται και «κρύβονται» στο πάτωμα, δημιουργώντας ένα τεράστιο χώρο φόρτωσης.

Το προηγμένο σύστημα Multi-Sense, ελέγχει και συντονίζει τα πάντα στο αυτοκίνητο, μεταξύ των οποίων και την τετραδιεύθυνση 4Control, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά και το κράτημα στις υψηλές ταχύτητες.

Κάτω από το καπό βρίσκονται τρεις κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου 1.6 Turbo. Ο πρώτος είναι ο 1.6 TCe 200 απόδοσης 200 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC7. Στους diesel υπάρχει ο 1.6 dCi 130 και 1.6 dCi 160, με τον δεύτερο να περιλαμβάνει αποκλειστικά το κιβώτιο EDC.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης